Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesko lopettaa kolme kenkäkauppaketjua – 130 työpaikkaa häviää

Kauppakonserni Kesko keskittyy vapaa-ajan kaupassa urheilukauppaan Intersport - ja Budget Sport -ketjuissaan. Kesko ilmoittaa samalla lopettavansa The Athlete's Foot -, Kookenkä - ja Kenkäexpertti -liikkeensä, niiden verkkokaupat ja yhtiötoiminnot.

Päätöksen myötä työt loppuvat tämän vuoden loppuun mennessä noin 130 ihmiseltä.

– Liiketoimintojen lopettaminen tapahtuu ketju- ja myymäläkohtaisesti. Tavoitteena on lakkauttaa The Athlete’s Foot -ketjun liiketoiminta kesän 2021 loppuun mennessä ja Kookenkä ja Kenkäexpertti -ketjujen liiketoiminta vuoden 2021 loppuun mennessä. Yksittäisten myymälöiden sulkemisaikataulu tarkentuu myöhemmin. Siihen asti kaikki myymälät palvelevat verkkokaupan ohella asiakkaita normaaliin tapaan, sanoi vapaa-ajan kaupan johtaja Sami Kiiski tiedotteessa.

Keskolla on vapaa-ajan kaupan alalla yhteensä 81 urheilukaupan myymälää, 32 Kookenkä-myymälää, seitsemän Kenkäexperttiä ja 9 Athlete's Foot -myymälää.

Kiiski sanoi Keskon näkevän kasvun mahdollisuuksia erityisesti urheilukaupassa.

– Molemmat urheilukaupan ketjumme ovat erinomaisissa asemissa: Intersport on Suomen urheilukaupan markkinajohtaja ja Budget Sport on hintatietoisten ja helppoa asiointia arvostavien valinta. Jatkossa tulemme kehittämään molempia urheilukaupan ketjuja Keskon kasvustrategian mukaisesti, Kiiski ennakoi.