Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaukojunaliikenteessä viivästyksiä ja vuorojen perumisia koko päivän ajan

Kaukojunaliikenteessä on odotettavissa merkittäviä viivästyksiä sekä yksittäisiä junavuorojen peruutuksia koko perjantain ajan, kertoo VR.

Häiriöiden syynä on Helsingin Malmilla tapahtunut pääradan sähköratavaurio, joka on tänään haitannut kauko- ja lähijunaliikennettä.

VR:n mukaan sähköratavauriolla on kerrannaisvaikutuksia junaliikenteeseen myös muualla Suomessa. Tällä hetkellä osa Helsingissä olevista kaukojunista ei pääse lähtemään Tampereen tai Lahden suuntaan. Osa Helsinkiin saapuvista kaukojunista joutuu jäämään Keravan pohjoispuolelle odottamaan radan aukeamista. Odotusaika Keravan ja Helsingin välillä on noin 30–90 minuuttia.

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoo, että sähköratavaurion vuoksi pääradan neljästä raiteesta on ollut käytössä vain kaksi raidetta.

Rataliikennekeskuksen mukaan häiriö jatkuu yhä ja se vaikuttaa sekä kauko- että lähijunaliikenteeseen iltaan saakka.

Lähijunaliikenteessä K-junien vuorot on toistaiseksi peruttu Helsingin ja Keravan välillä. R- ja Z-junat pohjoisen suuntaan pysähtyvät kaikilla asemilla. Etelän suuntaan R- ja Z-junat pysähtyvät Kerava–Tikkurila-välillä kaikilla asemilla, sen jälkeen seuraavaksi Pasilassa.

Aamulla pian sähköratavaurion jälkeen Tikkurilan ja Oulunkylän välisellä rataosuudella oli käytössä vain yksi raide, mutta aamupäivän aikana toinen raide saatiin avattua liikenteelle.

Rataliikennekeskuksen mukaan vaurio on saattanut syntyä siten, että junan katolla oleva virroitin olisi tempaissut ajolankoja mukaansa. Myös radan sähköpylväitä on vaurioitunut.

VR pyytää matkustajia varautumaan viivästyksiin koko tämän päivän ajan. VR kertoo verkkosivuillaan tarkempia tietoja kaukojunavuorojen myöhästymisistä sekä junavuorojen peruutuksista.