Yrityskaupan toteutuminen sotki Telian tulosta loppuvuonna – suomalaisista 40 prosenttia yhtiön 5g-verkkojen piirissä

Ruotsalaisen teleyhtiö Telian oikaistu liikevoitto laski loka–joulukuussa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Ruotsalaisen teleyhtiö Telian oikaistu liikevoitto laski loka–joulukuussa 2,6 miljardiin kruunuun (258 miljoonaan euroon), kun se vuotta aiemmin oli lähes 3 miljardia kruunua. Koko vuoden voitto laski suurin piirtein samassa suhteessa 11,6 miljardiin kruunuun (1,1 miljardia euroa).

Yhtiön liikevoitto kuitenkin kasvoi muutamalla prosentilla: loppuvuonna 23,5 miljardiin kruunuun (2,3 miljardiin euroon) ja koko vuonna 89 miljardiin kruunuun (8,8 miljardiin euroon).

Telia kertoo, että tulokseen vaikutti vähemmistöosuuden myyminen Turkin suurimmasta teleoperaattorista Turkcellista .

Yhtiö kertoo uuden sukupolven langattomaan teknologiaan liittyvien 5g-investointien etenemisestä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Osavuosikatsauksen mukaan Suomen väestöstä 40 prosenttia on yhtiön 5g-kattavuuden piirissä. Lisäksi kasvanut tarjonta on innostanut ihmisiä päivittämään laitteensa 5g-tuotteisiin, toimitusjohtaja Allison Kirkby sanoo tiedotteessa.

– Olemme alkaneet investoida 5g-verkkojen laajentamiseen avataksemme innovaatioiden seuraavan aallon Pohjoismaissa ja Baltiassa, Kirkby sanoo.

Koronapandemia on koetellut kuluttajakysyntää monilla aloilla, mutta television puolella se on tuonut Telialle hyviä tuloksia. Ruotsalaisen TV4-kanavaryhmän katseluosuus on kasvanut kaikkien aikojen ennätykseen, ja myös Telian omistukseen joulukuussa 2019 siirtyneen suomalaisen MTV:n katseluosuus on kasvanut.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut