Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Leppä MTV:lle: Työttömyysturvan suojaosan ja liikkuvuusavustuksen poikkeuslaajuus saamassa jatkoa

Hallitus suunnittelee jatkavansa viime keväänä esiteltyjä helpotuksia työn vastaanottamisen kannusteisiin. Asiasta kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) MTV:n uutisille .

Viime keväänä työttömyysturvan suojaosaa korotettiin 300 eurosta 500 euroon ja liikkuvuusavustuksen käyttömahdollisuuksia laajennettiin. Muutosten taustalla oli maatalouden kausityövoiman saaminen Suomesta, mutta muutokset ovat voimassa myös muilla aloilla.

Työttömyysturvan suojaosa tarkoittaa sitä määrää, jonka työtön voi ansaita ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuden määrään. Liikkuvuusavustus puolestaan kannustaa ottamaan vastaan työpaikan pitkän työmatkan päästä.

Muutokset ovat katkolla maaliskuun lopulla. Jo marraskuussa pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi, että useita määräaikaisia etuusmuutoksia on tarkoitus jatkaa.

Myös muita muutoksia on kuluvan vuoden aikana jatkettu. Esimerkiksi yrittäjien oikeus työmarkkinatukeen on voimassa kesäkuun loppuun asti. Asiasta kerrottiin aiemmin tällä viikolla.

Leppä kertoi MTV:lle, että hallitus linjaa ensi viikolla ulkomaisten kausityöntekijöiden koronaohjeistuksen. Kotimaisen kausityövoiman kannustimista on tarkoitus päättää pian tämän jälkeen.

Ensimmäisiä kausityöntekijöitä odotetaan Suomeen maaliskuussa.