Pääradan sähköratavauriota korjataan yhä, valmista arvioidaan olevan lauantaiaamuna

VR on pyytänyt matkustajia varautumaan viivästyksiin koko tämän päivän ajan. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen, Pertti Mattila, Ville Väänänen / STT

Perjantaiaamuna ilmennyttä pääradan sähköratavauriota Helsingin Malmilla korjataan aina lauantaiaamuun asti, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus.

Helsingin Malmin ja Tapanilan välillä perjantaiaamuna sattuneen sähköratavaurion vuoksi käytössä on vain kaksi raidetta. Fintrafficin rataliikennekeskuksesta tiedotetaan, ettei kolmatta raidetta saatu käyttöön vielä klo 21 mennessä, kuten aiemmin arvioitiin.

I- ja P-junat jatkavat liikennöintiä 30 minuutin vuorovälillä. Lisäksi P-junat eivät pysähdy Tikkurilan ja Oulunkylän välillä. K-junien liikennöintiä ei aloitettu Helsingin ja Keravan välillä kello 21, joten pohjoiseen ajavat R- ja Z-junat pysähtyvät kaikilla asemilla Helsingin ja Keravan välillä. Etelään ajavat R- ja Z-junat pysähtyvät kaikilla asemilla Keravan ja Tikkurilan välillä.

Vaurio vaikutti lähiliikenteen lisäksi myös merkittävästi kaukojunaliikenteeseen perjantain aikana.

Vika saataneen korjattua kokonaan lauantaiaamuun kello 6 mennessä. Näin lauantain liikenne voidaan ajaa normaalin aikataulun mukaan.

Virroitin saattoi tempaista ajolankoja

Aamulla pian sähköratavaurion jälkeen Tikkurilan ja Oulunkylän välisellä rataosuudella oli käytössä vain yksi raide, mutta aamupäivän aikana toinen raide saatiin avattua liikenteelle.

Rataliikennekeskuksen mukaan vaurio on saattanut syntyä siten, että junan katolla oleva virroitin olisi tempaissut ajolankoja mukaansa. Myös radan sähköpylväitä on vaurioitunut.

VR kertoo verkkosivuillaan tarkempia tietoja kaukojunavuorojen myöhästymisistä sekä junavuorojen peruutuksista.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut