Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Myanmarin armeija on kaapannut vallan ja julistanut maahan vuoden kestävän poikkeustilan, kaikkien kamerallisten dronejen käyttäjien on rekisteröidyttävä

Myanmarin armeija on televisiolähetyksessä julistanut maahan vuoden kestävän poikkeustilan, kertoo uutistoimisto AFP. Useat kansainväliset mediat puhuvat vallankaappauksesta.

Aiemmin valtapuolue NLD:n edustaja kertoi useille kansainvälisille medioille, että Myanmarin johtaja Aung San Suu Kyi on pidätetty. Lisäksi useita vallassa olevan puolueen merkkihahmoja on otettu kiinni.

Edustajan mukaan armeija on ottanut haltuunsa maan pääkaupunki Naypyidawin. Maassa on havaittu merkittäviä tietoliikenneongelmia.

Myanmarissa järjestettiin vaalit marraskuussa. Uuden parlamentin oli määrä kokoontua tänään ensimmäistä kertaa.

Korona on saanut monet nuoret seuraamaan uutisia aiempaa enemmän – valtaosa nuorista uskoo medialukutaitoonsa

Noin puolet nuorista seuraa uutisia päivittäin, selviää Uutismedian liiton tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan korona on saanut ison osan nuorista seuraamaan uutisia aiempaa enemmän.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa, miten 13–18-vuotiaat nuoret käyttävät uutisia.

Nuorten tärkein yksittäinen uutislähde ovat iltapäivälehtien verkkosivut, joita lähes puolet nuorista seuraa. Uutislähteitä kokonaisuuksiin niputtaessa seuratuimmaksi nousevat somepalvelut.

Enemmistö nuorista kokee medialukutaitonsa hyväksi. Valtaosa nuorista myös uskoo vahvasti suomalaisten uutismedioiden korkeaan laatuun.

Tutkimukseen vastasi 750 nuorta viime joulukuussa.

Kaikkien kamerallisten dronejen käyttäjien on tästä lähtien rekisteröidyttävä

Miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen lennättäjien on rekisteröidyttävä helmikuun alusta lähtien, kertoo liikenteenohjausyhtiö Fintraffic. Lennättäjien on myös perehdyttävä lennättämisen oppimateriaaleihin ja suoritettava verkkokoe.

Alle 250 grammaa painavien kamerattomien tai leluiksi määriteltyjen dronejen käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä.

EU-asetukseen perustuvalla uudistuksella halutaan varmistaa kasvavan miehittämättömän ilmailun ja tavallisen lentoliikenteen turvallisuus.

Fintrafficin lennonvarmistus on avannut uuden drone-käyttäjille suunnatun palveluportaalin, jossa rekisteröitymisen voi tehdä.

Sotarikosoikeudenkäynti alkaa Tampereella – sierraleonelaismiestä syytetään muun muassa murhista ja raiskauksista Liberian sisällissodassa

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaa tänään länsiafrikkalaisen Liberian sisällissotaa koskevien syytteiden käsittely valmisteluistunnolla.

Suomessa kymmenisen vuotta asunutta sierraleonelaismiestä syytetään murhista, törkeistä raiskauksista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa. Hän on kiistänyt syytteet.

Tänään tulee julki syytteiden sisältö ja keskusrikospoliisin (KRP) esitutkintamateriaali. Pääkäsittely alkaa keskiviikkona, ja syytettyä on määrä kuulla oikeudessa ensi viikolla.

Kirkko julkistaa tänään viime vuoden jäsentietonsa – eroamisten odotetaan taittuneen koronavuonna

Suomen evankelis-luterilainen kirkko julkistaa tänään viime vuotta koskevat jäsentietonsa. Ennakkotietojen perusteella niissä odotetaan notkahdusta kirkosta eroamisten määrään.

Marraskuun loppuun mennessä kirkosta oli eronnut noin 33 000 suomalaista. Kolmena aiempana vuonna vastaavaan ajankohtaan mennessä kirkosta oli eronnut keskimäärin 39 000 suomalaista.

Vuoden viimeiset päivät ovat perinteisesti kirkosta eroamisen sesonkiaikaa, mutta Eroa kirkosta -verkkopalvelun tilastojen mukaan palvelua olisi myös joulukuussa käytetty vähemmän kun edellisvuonna.

Metsähallitus huolestui kokemattomista talviretkeilijöistä – asiantuntijat painottavat ennakoinnin tärkeyttä

Retkeilyn suosion kasvu näkyy lumiseen aikaan esimerkiksi talviretkeily- ja hiihtovaellusneuvonnan kysynnän kasvuna, kerrotaan STT:lle Suomen Ladusta. Talviretkeilyn suosio onkin saanut Metsähallituksen huolestumaan. Se muistutti tiedotteessaan tammikuun alussa, että talviolosuhteisiin on lähdettävä vain oikeanlaisilla varusteilla ja riittävällä harjoittelulla.

STT:n haastattelemat asiantuntijat painottavat ennakoinnin tärkeyttä talvivaelluksille valmistautumisessa. Esimerkiksi sääolosuhteet ja niiden mahdolliset muutokset vaikuttavat reittisuunnitteluun ja siihen, mitä mukaan on tarpeen pakata.

Barkov ja Nutivaara auttoivat Floridan jälleen voittoon Detroitista

Jääkiekon NHL:ssä Aleksander Barkov ja Markus Nutivaara syöttivät Florida Panthersin voittoon Detroit Red Wingsistä. Florida voitti Detroitin vieraskaukalossa lukemin 3–2.

Ensimmäisessä erässä Detroit meni 1–0-johtoon. Florida onnistui maalinteossa kahdesti toisessa erässä.

Floridan Carter Verhaeghen maali kolmannessa erässä sinetöi joukkueen voiton. Tilanteessa Nutivaara syötti kiekon Barkoville, joka passasi sen maalinedustalla olevalle Verhaeghelle.

Detroit pääsi vielä kaventamaan ottelun lopussa.

Florida voitti Detroitin 3–2 myös edeltävän päivänä pelatussa, jatkoajalle venyneessä pelissä.