Hallitus linjasi: Työttömyysturvan suojaosan korotusta jatketaan kesäkuun loppuun

Työttömyysturvan väliaikaiset muutokset olisivat olleet katkolla maaliskuun lopulla, mutta nyt niitä jatketaan kolmella kuukaudella. Olivia Ranta / LEHTIKUVA

STT

Työttömyysturvan suojaosan korotusta ja muita työttömyysturvan poikkeussäännöksiä jatketaan kesäkuun loppuun saakka. Hallituksen tekemästä linjauksesta kertoi sosiaali- ja terveysministeriö.

Työttömyysturvan väliaikaiset muutokset olisivat olleet katkolla maaliskuun lopulla, mutta nyt niitä jatketaan kolmella kuukaudella.

Työttömyysturvan suojaosaa korotettiin 300 eurosta 500 euroon kuukaudessa viime vuoden kesällä. Suojaosa tarkoittaa rahamäärää, jonka työtön voi ansaita ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuden määrään.

Myös työvoiman alueellisen liikkuvuuden tukemista jatketaan esitetyillä lakimuutoksilla. Liikkuvuusavustus kannustaa työnhakijaa ottamaan vastaan työpaikan pitkän työmatkan päästä. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut