Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoft lupaa tulla Bingin kanssa hätiin, jos Google sulkee hakukoneensa Australiassa

Microsoft tarjoutuu korvaamaan kilpailevan teknologiajätti Googlen , jos se toteuttaa uhkauksensa sulkea hakukoneensa Australian käyttäjiltä. Googlen uhkaus on seurausta Australiassa vireillä olevasta lainsäädännöstä, joka pakottaisi sen ja Facebookin maksamaan mediayhtiöiden tuotannon jakamisesta ja käyttämisestä.

Microsoftin pääjohtaja Brad Smith sanoi kannanotossaan , että yhtiö tukee täysin esitettyä lainsäädäntöä. Smithin mukaan Microsoft on valmis kehittämään Bing-hakukonettaan, joka on yhtiön uutterista ponnisteluista huolimatta jäänyt hakukonekisoissa Googlen jalkoihin.

– Haluamme muistuttaa ihmisiä, että he voivat auttaa, sillä jokaisella haulla Bing oppii paremmin löytämään sen, mitä etsit, Smith sanoi.

Mediayhtiöt vaativat satoja miljoonia

Smithin mukaan Australian parlamentissa käsiteltävä lakiesitys on järkevä esitys, jolla pyritään korjaamaan digitaalisten alustojen ja Australian uutisvälineiden välillä vallitsevaa epätasapainoa.

– Se edustaa perustavanlaatuista askelta kohti tasaisempaa pelikenttää ja oikeudenmukaisempaa digitaalista ekosysteemiä kuluttajille, liike-elämälle ja yhteiskunnalle, Smith kuvasi.

Smith sanoi, että hän ja toimitusjohtaja Satya Nadella keskustelivat asiasta viime viikolla Australian pääministeri Scott Morrisonin kanssa.

Google ja Facebook joutuisivat lainsäädännön myötä neuvottelemaan uutisvälineiden kanssa korvauksista, kun ne käyttävät niiden sisältöä. Australian suurimmat mediayhtiöt, Rupert Murdochin News Corp sekä Nine Entertainment ovat sanoneet, että niiden mielestä maksujen pitäisi nousta useisiin satoihin miljooniin dollareihin vuodessa.

Lain mukaan päätökset korvauksista jäisivät lopulta välimiesoikeuden tehtäviksi, jos sopua ei muuten synny.

Nettijätit ovat vastanneet, että Australian malli murentaisi niiden liiketoimintamallin perustaa ja uhkaisi koko internetin toimintaa. Google sanoo olevansa valmis neuvottelemaan, mutta torjuu ajatuksen pakollisista välimiesratkaisuista.