Tuomioistuimen mukaan Ranskan valtio ei ole kyennyt tekemään tarpeeksi ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi – korvaukseksi määrättiin yksi euro

STT, AFP

Ranskalainen tuomioistuin katsoi keskiviikkona, että Ranskan valtio ei ole kyennyt tekemään tarpeeksi ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Valtio velvoitettiin maksamaan neljälle kansalaisjärjestölle symbolinen yhden euron korvaus.

Tuomioistuimen mukaan valtio on epäonnistunut muuttamaan kasvihuonekaasujen päästövähennyksiä koskevat sitoumukset käytännöksi, ja on siksi vastuussa joistakin ympäristöhaitoista.

Kansalaisjärjestöt sanoivat yhteisessä lausunnossaan, että nyt ensi kerran Ranskan valtio todettiin syypääksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Vaikka yhden euron korvaus oli symbolinen, kansalaisjärjestöjen mielestä kyse oli tärkeästä ennakkopäätöksestä. Niiden mukaan ilmastonmuutoksen uhrit Ranskassa voivat nyt kääntyä tuomioistuimen puoleen ja hakea korvausta kärsimilleen vahingoille.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut