Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsinnät Äkäslompolon vyöryalueella lopetettu, ketään ei löytynyt

Etsinnät Kolarin Äkäslompolon lumivyöryalueella on lopetettu. Vyöryn Kesänkitunturin alueella aiheuttanut laskettelijapariskunta on ilmoittautunut, samoin kuin alueella aikaisemmin nähdyt kaksi vaeltajaa.

Viranomaiset saivat hälytyksen paikalle noin kello 16.30.

Alueella tuli niin pimeää, että pelastushelikopteri joutui lähtemään pois. Lämpökameralla varustettu kopteri jatkoi etsintöjä ja löysi paikan, josta saatiin merkkejä säteilystä, mutta alueen tarkastaneet etsijät ja koira eivät löytäneet mitään.

Päivystävän palomestarin mukaan on todennäköistä, ettei vyöryn alle jäänyt ketään.

– Lunta oli kuitenkin vyörynyt niin paljon rinteen yläosasta, että siellä on pelkkä kivikko. Tokko siellä enää tänä talvena lasketellaan, arveli päivystävä palomestari Lauri Manninen Kolarista.

Alue on suosittu vapaalaskijoiden keskuudessa, ja Mannisen mukaan paikalla sattuu lähes vuosittain pienempiä vyöryjä.

Paikalla oli yksiköitä Äkäslompolosta, Kolarista, Kittilästä, Sirkasta ja Muoniosta.

Etsintöjä hankaloitti se, että tunturin rinne on hyvin jyrkkä, joten etsijät pääsivät sitä ylöspäin ainoastaan lumikengillä.

Sodankylässä tapahtui keskiviikkona lumivyöry, jonka alle jäi osittain kaksi vapaalaskijaa. Vyöry tapahtui Luostotunturin eteläpuolella, hoidettujen laskettelualueiden ulkopuolella.

Kaksikko selvisi lumivyörystä vammoitta.

Lumivyöryriski on Ilmatieteen laitoksen mukaan kohtalainen koko Lapissa.