Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sound of Music -tähti Christopher Plummer on kuollut 91-vuotiaana

Vuosikymmenien mittaisen uran tehnyt näyttelijä Christopher Plummer on kuollut.

Elokuvalehti Variety kertoo, että Plummer kuoli kotonaan Yhdysvaltain koillisosissa Connecticutin osavaltiossa 91 vuoden iässä.

Kanadalaissyntyinen Plummer näytteli aktiivisesti koko 1940-luvulta alkaneen uransa aikana. Hänet muistetaan muun muassa klassikkomusikaali Sound of Musicin miespääosasta. Vuosien varrella hänet nähtiin myös esimerkiksi elokuvissa Kaunis mieli, 12 apinaa ja The Insider – Sisäpiirissä.

Plummerista tuli kaikkien aikojen vanhin Oscarin voittanut näyttelijä, kun hän sai parhaan miessivuosan palkinnon elokuvasta Beginners vuonna 2012.

Vuonna 2018 hänestä tuli myös kaikkien aikojen vanhin Oscar-ehdokkaaksi päässyt näyttelijä, kun hän korvasi seksuaalirikosväitteiden kohteeksi joutuneen Kevin Spaceyn elokuvassa All the Money in the World vain kuukautta ennen elokuvan ensi-iltaa tehdyissä uudelleenkuvauksissa.

Lisäksi Plummer muistetaan ääniroolista Pixar-animaatiossa Up – kohti korkeuksia sekä William Shakespearen tuotannosta innostuneena konnana kuudennesta Star Trek -elokuvasta.

Plummer esiintyi lukuisissa elokuvissa ja tv-tuotannoissa mutta myös monissa näytelmissä. Yhdysvalloissa hänet palkittiin kahdesti Tony-palkinnolla parhaan näyttelijän roolityöstä. Plummer palkittiin myös kahdesti tv-tuotantoja noteeraavalla Emmy-palkinnolla. Hän on ollut yksi vain 24 näyttelijästä, joka on voittanut kaikki kolme arvostettua palkintoa.