Ruotsi alkoi vaatia rajoillaan ulkomaalaisilta negatiivista koronatestitulosta – testipakosta myönnetty poikkeuksia

Ennen negatiivisen koronatestin vaatimuksen voimaantuloa syntyi Ruotsiin menevässä liikenteessä Torniossa ajoittain ruuhkaa perjantaina. Kuva Tornion rajanylityspaikalta on viime viikolta. Jyrki Nikkilä / LEHTIKUVA

STT

Ruotsi alkoi tänään vaatia rajoillaan negatiivista koronatestitulosta muiden maiden kansalaisilta. Testin on oltava alle kaksi vuorokautta vanha.

Vaatimus on voimassa maaliskuun loppuun.

Testipakosta on kuitenkin poikkeuksia. Se ei muun muassa koske alle 18-vuotiaita tai Ruotsissa vakituisesti asuvia ihmisiä tai sellaisia, jotka tulevat maahan perhesyistä. Työmatkalaisia varten on niin ikään omat säännöt.

Ruotsin sisäministerin Mikael Dambergin mukaan säännöt on muotoiltu niin, etteivät ne kohdistuisi kovin raskaasti työn vuoksi maahan tuleviin.

Ennen negatiivisen koronatestin vaatimuksen voimaantuloa syntyi Ruotsiin menevässä liikenteessä Torniossa ajoittain ruuhkaa perjantaina, kerrottiin Länsi-Suomen merivartiostosta STT:lle.

Ruotsin uuden rajavaatimuksen syynä on koronaviruksen erittäin herkästi tarttuvan brittimuunnoksen leviäminen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut