Konepajayhtiö Cargoteciin kohdistunut törkeä petos käräjillä – KRP:n mukaan yhtiöltä huijattiin jopa 14 miljoonaa euroa

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely jutussa, jossa kahta miestä syytetään konepajayhtiö Cargotecin huijaamisesta. Keskusrikospoliisi (KRP) on epäillyt, että yhtiöltä oli erehdytetty yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Rikosten on epäilty tapahtuneen Cargotec-konserniin kuuluvassa MacGregorissa , joka on keskittynyt muun muassa laivojen lastinkäsittelyratkaisuihin. KRP:n mukaan yhtiötä huijattiin maksamaan rahat ulkomaisten yhtiöiden tileille tekaistuilla laskuilla.

Syytetyt ovat olleet esimiesasemissa MacGregorissa. Molempia syytetään törkeästä petoksesta ja heistä toista lisäksi avunannosta törkeään petokseen. Syyttäjän mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Kaarinassa Varsinais-Suomessa vuosina 2002–2017.

Cargotec vahvisti rikosepäilyt kesällä 2019. Yhtiö kertoi havainneensa epäillyn talousrikoksen omassa sisäisessä selvityksessään ja tehneensä tutkintapyynnön viranomaisille.

KRP aloitti esitutkinnan vuoden 2018 lopulla. Tutkinnassa tehtiin myös kansainvälistä yhteistyötä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut