Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkajätti TUI seilaa sumussa mutta luottaa kysynnän elpyvän – liikevaihdosta suli loppuvuonna liki 88 prosenttia

Maailman suurin matkanjärjestäjä, saksalaisjätti TUI kärvisteli edelleen koronakriisin puristuksessa loka-joulukuussa ja menetti jaksolla liikevaihdostaan lähes 88 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Tappio ennen korkoja, veroja ja alaskirjauksia syveni 699 miljoonaan euroon oltuaan vuotta aiemmin 147 miljoonaa.

Yhtiö ei antanut arviota loppuvuodesta, mutta ennakoi, että paluu normaaliin voi alkaa kun koronarokotusohjelmat alkavat ja matkustusrajoituksia aletaan poistaa.

Toiveikkaita matkustajia löytyy, sillä yhtiön mukaan kesäksi on varattu 2,8 miljoonaa matkaa. Suunnitelma on tarjota noin 80 prosenttia normaalista tarjonnasta.

Toimitusjohtaja Fritz Joussenin mukaan monilla kuluttajilla on jäänyt koronavuoden aikana säästöön rahaa, mikä näkyy matkojen kysynnässä ja varauksissa. Matkojen keskihinnat ovat 20 prosenttia korkeammat kuin kesällä 2019.

– Matkustajat ovat valmiita maksamaan lomistaan enemmän. Tämä on hyvä suunta turismille, hotelli- ja ravintola-alalle ja kulttuuritoimijoille. Markkinat ja kuluttajat ovat lähtökuopissa, kysyntää on, Joussen sanoi tiedotteessa.