Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus vastaa kolmen oppositiopuolueen välikysymykseen EU:n elpymispaketista – kokoomuksen on tarkoitus jättää tänään oma epäluottamuslause-esityksensä

Hallitus vastaa tänään eduskunnassa perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen välikysymykseen Suomen osallistumisesta EU:n elpymispakettiin.

Välikysymyksen tehneet puolueet katsovat, että 750 miljardin euron tukipaketti ei ole Suomen etujen mukainen. Ne pelkäävät myös, että miljardipaketti ei jää kertaluonteiseksi.

Oppositiopuolueet esittävät elpymispaketin vaihtoehtona, että kukin jäsenmaa ottaa itse ja omalla vastuullaan markkinoilta lainaa tarvitsemansa määrän.

Kokoomus ei ole mukana kolmen puolueen välikysymyksessä, mutta sen on määrä jättää asiasta tänään oma epäluottamuslause-esityksensä eduskuntakeskustelun yhteydessä.

Kokoomus ei halunnut lähteä mukaan muiden oppositiopuolueiden välikysymykseen, koska niiden suhtautuminen EU:hun on kokoomuksen linjaa kriittisempää. Kolmen puolueen välikysymyksessä puhutaan muun muassa kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä.

Eduskuntakeskustelu alkaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) vastauspuheenvuorolla, minkä jälkeen kuullaan välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan, perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puheenvuoro. Tämän jälkeen kuullaan eduskuntaryhmien ryhmäpuheenvuorot.

Eduskuntakeskustelulle on varattu reilusti aikaa, sillä eduskunnan asialistalla ei tänään ole muita asioita.

Epäluottamuslause-esityksistä äänestetään huomenna eduskunnan täysistunnossa.