Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunnassa äänestetään hallituksen luottamuksesta tänään

Eduskunnassa äänestetään tänään hallituksen luottamuksesta, kun kansanedustajat äänestävät kahdesta eilen käsittelyssä olleesta epäluottamuslause-esityksestä.

Molemmat epäluottamuslause-esitykset liittyvät EU:n 750 miljardin euron elpymispakettiin.

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike jättivät viime viikolla välikysymyksen Suomen osallistumisesta elpymispakettiin. Kokoomus puolestaan esitti oman epäluottamuslauseensa eilen eduskunnassa käydyn välikysymyskeskustelun yhteydessä.

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike katsovat, että EU:n elpymispaketti ei ole Suomen etujen mukainen. Ne pelkäävät myös, että miljardipaketti ei jää kertaluonteiseksi.

Oppositiopuolueet esittävät elpymispaketin vaihtoehtona, että kukin jäsenmaa ottaa itse ja omalla vastuullaan markkinoilta lainaa tarvitsemansa määrän.

Kokoomus ei halunnut lähteä mukaan muiden oppositiopuolueiden välikysymykseen, koska niiden suhtautuminen EU:hun on kokoomuksen linjaa kriittisempää. Kolmen puolueen välikysymyksessä puhutaan muun muassa kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä.