Romutuspalkkiolain muutos tulee voimaan perjantaina – lain porsaanreikä tukitaan

Paljon keskustelua herättäneeseen henkilöautojen romutuspalkkiota koskevaan lakiin tulee perjantaina muutos.

Hallitus esitti torstaina, että presidentti vahvistaisi perjantaina romutuspalkkiota koskevan lakimuutoksen.

Muutoksessa on kyse teknisestä tarkennuksesta. Lakiin lisätään uusi momentti, jonka mukaan yhden uuden henkilöauton, sähköavusteisen polkupyörän, joukkoliikenteen kausilipun tai joukkoliikenteen matkustusoikeutta sisältävän yhdistämispalvelun hankintaan voidaan myöntää vain yksi romutuspalkkio.

Asiasta syntyi viime vuonna epäselvyyttä, kun Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotti, että romutuspalkkion voi saada useammasta kuin yhdestä autosta.

Suomen Kuvalehden mukaan sekaannus johti siihen, että yli 200 ihmistä romutti useampia autoja uskoen saavansa hyvityksen jokaisesta.

Yhdestä romutettavasta autosta maksettava korvaus on 2 000 euroa, jos tilalle ostaa esimerkiksi uuden vähäpäästöisen auton. Romutuspalkkion voi käyttää myös esimerkiksi uuden sähköavusteisen polkupyörän tai joukkoliikenteen kausilipun hankintaan, jolloin palkkio on enintään tuhat euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriössä selvitetään parhaillaan romutuspalkkion valmistelua ja tiedonkulkua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut