IL: Hallituksen koronaviestintä pääministeri Marinin ja valtioneuvoston kanslian näppeihin – STM ja Kiuru syrjäytettiin, Marinin mukaan kyse ei epäluottamuksesta

Krista Kiuru on perhe- ja peruspalveluministeri. Lehtikuva

Rai Suihkonen, Riikka Minkkinen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiistää Iltalehden tiedon, jonka mukaan hallituksen päätös keskittää koronaviestintä Marinin johtamalle valtioneuvoston kanslialle johtuu epäluottamuksesta sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tähän asti johtamaa koronaviestintää kohtaan.

– Valtioneuvoston kanslian viestinnän vahvistamisessa ei ole kyse epäluottamuksesta ministeriöitä, virastoja tai muita tahoja kohtaan. Yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, että valtionhallinnon viestintä olisi koordinoitua ja kansalaisten suuntaan mahdollisimman selkeää, pääministeri Marin sanoo Iltalehdelle pääministerin esikunnasta välitetyssä viestissä.

Iltalehti uutisoi aiemmin tänään, että sosiaali- ja terveysministeriö sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) eivät enää johda hallituksen koronaviestintää.

Lehden mukaan Marinin hallitus keskittää viestintävallan pääministerin itsensä johtamalle valtioneuvoston kanslialle. Hallitus päätti asiasta Iltalehden mukaan poikkeusolojen toteamisen yhteydessä maanantaina.

Iltalehden tietojen mukaan muutoksen taustalla on STM:n ja Kiurun saama kritiikki sekavasta viestinnästä.

Jatkossa hallituksen koronaviestintää johtavat pääministeri Marin ja hänen alaisensa valtioneuvoston kanslia, Iltalehti uutisoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut