Venäjän mukaan pakotteet sitä vastaan ovat tehottomia

Kremlin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov piikitteli tiistaina länsimaita, jotka ovat kaavailemassa uusia pakotteita Venäjää vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän hallinto sanoo, että sitä vastaan asetetuilla pakotteilla ei saavuteta mitään. Kremlin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov piikitteli tiistaina länsimaita, jotka ovat kaavailemassa uusia pakotteita Venäjää vastaan.

– Niiden, jotka edelleen nojautuvat tällaisiin toimiin, täytyisi varmaan miettiä tätä asiaa. Saavuttavatko he jonkin tavoitteen jatkamalla tällä linjalla? Vastaus on tietysti, että sellaiset toimet eivät saavuta tavoitteitaan, Peskov sanoi.

EU-maat pääsivät maanantaina sopuun uusista pakotteista, jotka kohdistuvat neljään venäläiseen henkilöön. Pakotteiden taustalla on oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vangitseminen.

Myös Yhdysvallat on valmistelemassa uusia Venäjä-pakotteita. Presidentti Joe Bidenin hallinnon on tarkoitus koordinoida pakotteita EU:n kanssa.

Länsimaat ovat asettaneet useaan otteeseen pakotteita Venäjää vastaan vuoden 2014 Krimin valtauksesta lähtien.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut