Ruotsin eilisen epäillyn terroriteon uhreista kolme sai hengenvaarallisia vammoja

Poliisi kertoi eilen tutkivansa epäiltynä terroritekona hyökkäystä, jossa seitsemän ihmistä ja epäilty hyökkääjä haavoittuivat Vetlandan kaupungin keskustassa Etelä-Ruotsissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin eilisen epäillyn terroriteon uhreista kolmen vammat ovat hengenvaarallisia. Lisäksi kaksi muuta uhria on haavoittunut vakavasti.

Poliisi kertoi eilen tutkivansa hyökkäystä, jossa seitsemän ihmistä ja epäilty hyökkääjä haavoittuivat Vetlandan kaupungin keskustassa Etelä-Ruotsissa. Tapahtunutta tutkitaan murhan yrityksenä, mutta hyökkäykseen liittyy kuitenkin yksityiskohtia, joiden vuoksi poliisi tutkii myös mahdollisia terroristisia motiiveja. Poliisin edustaja ei keskiviikkoiltana kertonut tarkemmin, miksi hyökkäyksen epäillään olleen terroriteko.

Hyökkäys tapahtui iltapäivällä kello kolmen tietämissä paikallista aikaa. Parikymppinen mies hyökkäsi ihmisten kimppuun ja käytti ilmeisesti teräasetta. Epäilty on kotoisin lähiseudulta, ja hän on aikaisemmin syyllistynyt pikkurikoksiin.

Poliisi ampui miestä kiinniottotilanteessa. Hän oli illalla vartioituna sairaalassa.

Ministerit tuomitsivat veriteon

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven tuomitsi jyrkästi veriteon ja sanoi yhteiskunnan vastustavan väkivaltaa yhteisvoimin. Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg kertoi niin ikään saaneensa tiedon tapahtuneesta.

– Useilla ihmisillä on vakavia vammoja. Nämä ovat kauhistuttavia tapahtumia, ja ajatukseni ovat haavoittuneiden ja heidän omaistensa luona, Damberg sanoi tiedotteessaan.

Ruotsissa on viime vuosina tapahtunut kaksi terrorihyökkäystä. Joulukuussa 2010 itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Tukholman keskustassa. Muutama ihminen sai lieviä vammoja hyökkäyksessä.

Huhtikuussa 2017 radikalisoitunut uzbekkitaustainen turvapaikanhakija ajoi jalankulkijoiden päälle varastetulla kuorma-autolla. Hyökkäyksessä kuoli viisi ihmistä. Hyökkääjä sai elinkautisen vankeustuomion.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut