Mielenosoittajia ammuttiin jälleen Myanmarissa, Suu Kyin NLD-puolueen tiloja ratsattiin

Sotilasjunttaa vastustavat mielenilmaukset jatkuivat sunnuntaina muun muassa maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa. LEHTIKUVA AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarissa poliisit ja sotilaat jatkoivat sunnuntaina mielenosoittajien ampumista. Kansalaisjärjestöjen mukaan kolmea ihmistä ammuttiin Mandalayssa ja kahta Mandalayn kaakkoispuolella sijaitsevassa Baganissa. Ammuttujen vammojen vakavuudesta ei ollut tietoja.

Protesteja järjestettiin Mandalyn ja Baganin lisäksi maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa ja ainakin kolmessa muussa kaupungissa.

Yangonissa viranomaiset ratsasivat sunnuntain vastaisena yönä maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin NLD-puolueen tiloja ja ottivat kiinni puolueen virkailijoita. Tiedossa ei heti ollut, kuinka monia pidätettiin.

Kansalaisjärjestöjen mukaan 58-vuotias puolueeseen kytköksissä ollut aluejohtaja sai surmansa ratsioiden yhteydessä.

YK:n mukaan Myanmarin protesteissa on kuollut ainakin 54 ihmistä ja noin 1 700 on pidätetty sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan helmikuun alussa.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut