HS: Eduskunnan ja presidentin on tänään määrä hyväksyä laki, joka laittaa ravintolat säppiin tuleviksi viikoiksi

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 8. maaliskuuta 2021. Eduskunnan odotetaan päättävän tänään ravintoloiden sulkemisesta. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Ensin eduskunnan ja sen jälkeen tasavallan presidentin on tänään määrä hyväksyä laki, joka sulkee ravintolat useiksi viikoiksi suuressa osassa Suomea, Helsingin Sanomat (HS) kertoo.

Eduskunta käsittelee parhaillaan lakia, joka sulkisi useat ravintolat ainakin kolmeksi viikoksi. Jos eduskunta päättää hyväksyä lain, tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvistaa sen tänään kello 15.15 presidentin ylimääräisessä esittelyssä. HS kertoo saaneensa tiedon useilta lähteiltä.

Presidentin vahvistuksen jälkeen laki tarvitsee vielä hallituksen asetuksen.

Jos laki hyväksytään, se tulee voimaan ensi yönä. Syynä rajoitustoimille on koronavirustilanteen paheneminen. Rajoitustoimet kohdistuvat koronaviruksen kiihtymis- ja leviämisalueille.

Jo viime perjantaina voimaan tuli niin sanottu "tanssi- ja laulukielto", joka kieltää ravintoloissa muun muassa tanssimisen ja karaoken.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut