Merivartiosto käännytti viime viikolla lähes sata ihmistä takaisin Viroon Helsingin satamassa

Matkustajia Länsiterminaalissa Helsingissä viime syksynä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Liisa Kujala / STT

Suomenlahden merivartiosto käännytti viime viikolla maanantain ja perjantain välisenä aikana yhteensä 98 henkilöä takaisin Viroon Helsingin satamassa. Merivartiosto kertoo asiasta Twitterissä .

Merivartiosto muistuttaa, että tulijoiden on täytettävä maahantulon kriteerit. Pelkkä todistus koronavirustestistä tai koronavirusrokotuksesta ei anna ulkomaan kansalaiselle oikeutta maahantuloon.

Maahantulon rajoitukset ovat tällä haavaa voimassa ensi viikon torstaihin eli maaliskuun 18. päivään saakka. Viro kuuluu ensimmäiseen rajoitusluokkaan, eli sieltä saa matkustaa Suomeen vain välttämättömien syiden vuoksi. Työmatkaliikenteessä maahantulo on sallittu esimerkiksi kuljetus- ja logistiikka-alan työntekijöille, terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstölle sekä diplomaateille. Välttämättömiin syihin luetaan myös muun muassa perheasiat tai opiskelu Suomessa.

Maahantulorajoitukset eivät koske Suomen kansalaisia tai heidän perheenjäseniään, Suomessa pysyvästi asuvia EU- ja Schengen-maiden tai Britannian kansalaisia tai oleskeluluvalla Suomessa oleskelevia kolmannen maiden kansalaisia.

Rajavalvonnan merkitystä korostaa se, että Viron koronatartuntatilanne on viime aikoina ollut Suomea heikompi. Esimerkiksi sunnuntaina päivittyneiden WHO:n lukujen mukaan kuluneen viikon aikana Virossa oli todettu yli 9 000 koronavirustartuntaa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tviittasi viime viikolla, että Viron nopeasti heikentynyt hyvin hankala tautitilanne heijastuu väistämättä ikävästi myös Suomeen etenkin pääkaupunkiseudulle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut