Kone aloittaa yt-neuvottelut – enimmillään 120 työtehtävää häviää

Yhtiön mukaan vielä ei tiedetä, mikä on muutosten nettovaikutus. KIMMO MÄNTYLÄ / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut, joiden päätteeksi enimmillään 120 työtehtävää lakkaa Suomessa. Samalla kuitenkin avautuu uusia työpaikkoja. Yhtiön mukaan vielä ei tiedetä, mikä on muutosten nettovaikutus.

Suunnitellut muutokset koskettavat pääkonttoritoimintoja, joista valtaosa sijaitsee Suomessa. Muutokset eivät koske Suomen maayhtiötä, tutkimus- ja kehitystoimintoja eivätkä tehtaita.

– Haluamme palvella asiakkaita paremmin ja vahvistaa kilpailukykyämme. Asiakkaidemme tarpeet ovat muuttuneet aika paljon, kertoo Koneen viestintäjohtaja Hanna Rutanen STT:lle.

Hänen mukaansa muutosten tarvetta aiheuttaa muun muassa digitalisoituminen. Sen vuoksi yhtiö haluaa varmistaa, että käytössä on oikeanlaista osaamista. Ainakin osa ihmisistä, joiden työpaikka menee alta, on koulutettavissa uusiin tehtäviin.

– Kartoitamme uusien tehtävien sopivuuden niille henkilöille, joiden nykyinen tehtävä mahdollisesti lakkaa, Rutanen sanoo.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa ollaan kuitenkin niin alkumetreillä, ettei henkilömääristä voi puhua.

– Irtisanomistarve selviää vasta neuvottelujen jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut