Tulli: Suomen tavaraviennin arvo laski lähes 11 prosenttia

Suomen tavaraviennin arvo oli tammikuussa lähemmäs 11 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Suomen tavaraviennin arvo oli tammikuussa 10,6 prosenttia pienempi kuin viime vuoden tammikuussa, kertoo Tulli.

Tuonnin arvo puolestaan laski tammikuussa 9,9 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Suomen tavaraviennin arvo oli tammikuussa Tullin ennakkotilaston mukaan 4,4 miljardia euroa. Tuonnin arvo oli 4,7 miljardia euroa. Suomen kauppatase oli näin ollen tammikuussa 300 miljoonaa euroa alijäämäinen. Viime vuoden tammikuussa kauppatase oli 295 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Öljytuotteiden viennin arvo väheni ennakkotietojen mukaan seitsemän prosenttia viime vuoden tammikuusta. Paperin ja pahvin vienti laski 23 prosenttia ja paperimassan vienti 19 prosenttia. Puutavaran viennin arvo sen sijaan kasvoi kahdeksan prosenttia.

Teollisuuden koneiden ja laitteiden vienti laski 17 prosenttia, kuten myös sähköteknisten koneiden ja laitteiden vienti. Kuljetusvälineiden viennin arvo laski 14 prosenttia. Kasvua tilastoitiin nikkelin ja malmien viennin arvoon.

Venäjän-vienti lähes ennallaan

Vienti EU-maihin laski tammikuussa ennakkotietojen mukaan 10 prosenttia. Vienti EU:n ulkopuolelle laski samaan aikaan hieman yli 11 prosenttia.

Vienti Ruotsiin laski tammikuussa lähes 10 prosenttia ja vienti Saksaan lähes 12 prosenttia. Vienti Kiinaan laski lähes 23 prosenttia ja vienti Yhdysvaltoihin lähes kahdeksan prosenttia. Samaan aikaan vienti Venäjälle laski vain 0,4 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut