Marin: Pääkaupunkiseudulla pitäisi "ehdottomasti" ryhtyä rajoittamaan julkisen liikenteen matkustajamääriä – valmiuslain käyttöönottoasetukset hyväksyttiin eduskunnassa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen tilannetta saapuessaan hallituksen neuvotteluihin torstaina. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Pääkaupunkiseudulla pitäisi "ehdottomasti" ryhtyä rajoittamaan julkisen liikenteen matkustajamääriä, katsoo pääministeri Sanna Marin (sd.). Marinilta kysyttiin asiasta hänen saapuessaan hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle.

Marin kertoi tiedustelleensa eilen liikenne- ja viestintäministeriöstä julkisen liikenteen matkustajamäärien rajoittamisesta.

– Traficom on se viranomainen, joka nämä päätökset tekee, mutta heidän pitää toimia yhteistyössä alueen sairaanhoitopiirin kanssa. Tätä kokonaisuutta selvitetään, Marin sanoi.

– Mutta ehdottomasti kyllä täälläkin pitäisi ottaa nämä toimet käyttöön.

Aiemmin on uutisoitu, että joukkoliikenteen matkustajamääriin suunnitellaan rajoituksia Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueille. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista kerrottiin eilen STT:lle, että näiden alueiden sairaanhoitopiirit ovat tehneet ilmoituksen tarpeesta joukkoliikenteen rajoituksille.

Tartuntatautilain mukaan Traficom voi rajoittaa matkustajamääriä, jos koronatartuntojen ilmaantuvuus alueella viimeisten kahden viikon ajalta on yli 25 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden tai alueella todetaan tautiryppäitä, joiden tartuntaketjuja ei pystytä jäljittämään.

Traficom voi rajoittaa matkustajamäärän enintään puoleen liikennevälineen suurimmasta sallitusta määrästä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on puolestaan ilmoittanut Traficomille, ettei joukkoliikenteen rajoituksiin ole tarvetta ryhtyä. Husin arvion mukaan muut toimet riittävät, Traficomista kerrottiin.

Husin alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä Manner-Suomen korkein. Alueella on todettu viimeisten kahden viikon aikana yli 300 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut