Brexit-Britannian talous syöksykierteessä – vienti romahtanut

Brexit on vaikuttanut tavaraliikenteeseen Britannian satamissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian talous oli tammikuussa supistunut 9 prosenttia verrattuna koronaa edeltäneeseen aikaan, kertoo maan tilastovirasto. Joulukuusta tammikuuhun talous painui 2,9 prosenttia, kun marras-joulukuussa kasvua oli 1,2 prosenttia.

Vienti Euroopan unioniin romahti tammikuussa 41 prosenttia 6,5 miljardiin euroon joulukuuhun verrattuna. Tammikuu oli ensimmäinen kuukausi, jolloin EU-eron vaikutukset iskivät todenteolla Britanniaan.

Osa talouden ja viennin supistumisesta menee kuitenkin koronan aiheuttamien rajoitusten piikkiin. Myös varastojen kasvattaminen ennen brexitiä vaikutti asiaan.

Britannian hallituksen mukaan EU-kaupan syöksy oli väistämätöntä. Hallituksen edustaja vakuutti, että helmikuussa kauppa on palautunut normaalille tasolleen.

Kun vienti muualle kuin EU:hun otetaan huomioon, Britannian vienti väheni tammikuussa 19 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut