Suomi aikoo käyttää puolet, eli yli miljardi euroa EU:n elvytysrahasta ilmastohankkeisiin – katso tallenne tiedotustilaisuudesta tästä

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen. Arkistokuva. Noora Vilamaa

Niklas Pelkonen, STT

Tiedotustilaisuus on päättynyt.

Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä esitteli maanantaina tiedotustilaisuudessa Suomen alustavan elpymis- ja palautumissuunnitelman. Tilaisuus alkoi kello 14.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoi tilaisuudessa, että Suomi aikoo käyttää EU:n elvytysrahasta puolet, eli yli miljardi euroa ilmastohankkeisiin. Suomen osuus on tällä tietoa kaikkiaan n. 2,1 miljardia euroa. 

Elvytysrahasta 50 prosenttia kohdentuu vihreään siirtymään, 25 prosenttia digitalisaatioon ja reilut 30 prosenttia tutkimukseen ja kehitykseen, Vanhanen kertoi tiedotustilaisuudessa. Yli 100 prosenttia kohdennettua rahaa on Vanhasen mukaan mahdollista siksi, että sama rahoitus voi edistää useampaa läpileikkaavista teemoista.

Suomi käyttäisi alustavan suunnitelman mukaan miljardin EU:n elpymisrahoista ilmastotoimiin – vähentäisivät Suomen päästöjä kuusi prosenttia

– Kaikkien EU-maiden pitää esittää kansallinen elpymis- ja palautumissuunnitelma, jotta ne voivat saada EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen rahoitusta. Suomessa suunnitelma on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, tiedotteessa kerrotaan.

Suunnitelman esittelee ministerityöryhmän puheenjohtaja, valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.). Tilaisuudessa ovat mukana myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.), opetusministeri Jussi Saramo (vas.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Voit seurata tilaisuutta alla olevasta linkistä.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut