Helsingistä Itä-Suomeen matkannut maskiton mies levitti koronaa – IS: Sairaanhoitopiirille 50 000 euron kulut

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa paiskittiin paljon työtä, jotta tammi–helmikuussa paljastunut koronavirustartuntaketju saatiin katkaistua. Tuija Pauhu

Mikko Välimaa

Tammikuussa Helsingin ja Savonlinnan välisellä bussimatkalla tapahtuneesta koronan joukkoaltistumisesta koitui ainakin 50 000 euron kulut Itä-Savon sairaanhoitopiirille, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan neljä lääkäriä, kuusi hoitajaa ja muutama ylimääräinen koronajäljittäjä tekivät töitä viikkojen ajan, jotta kaikki mahdolliset koronalle altistuneet tavoitettaisiin.

Koronatestejä sairaanhoitopiirissä tehtiin noin 200 ja niiden kulut olivat 15 000 euroa. Henkilöstön palkkoihin ja muihin kuluihin meni 35 000 euroa.

Tartuntaketju alkoi, kun Helsingistä Savonlinnaan matkustanut opiskelija levitti tietämättään koronaviruksen eteläafrikkalaista muunnosta. Mies oli pärskinyt matkan aikana, eikä käyttänyt maskia.

Yhteensä tartuntoja kirjattiin 64, joista suurin osa sijoittui Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelle. Merkittävä osa tartunnoista paljastui Itä-Karjalan kansanopistolla Punkaharjulla, jossa mies opiskeli.

IS:n mukaan joukko matkailualan yrittäjiä on vedonnut Itä-Suomen aluehallintovirastoon ja opetus- ja kulttuuriministeriöön kansanopiston tilanteesta. Yrittäjät ovat huolissaan siitä, että karanteenimääräyksiä ei ole opistolla noudatettu, ja tuleva matkailukesä voi olla uhattuna.

Itä-Suomen avi kertoo Ilta-Sanomille, että vastaus yrittäjien kirjeeseen on työn alla.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut