Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelan teinisurman osapuolen kanssa samaa koulua käynyt Roni, 18, Iltalehdessä: Henkinen ja fyysinen väkivalta sai koulussa jatkua

Käpylän peruskoulu Helsingissä oli viranomaisten tarkastuksen kohteena jo 2015

Koskelan teinisurman osapuolten kanssa samaa peruskoulua Helsingin Käpylässä käynyt Roni Löfman sanoo Iltalehdelle, että koulussa ei kyetty puuttumaan oppilaiden väliseen kiusaamiseen ja väkivaltaan.

18-vuotiaan Löfmanin mukaan hän joutui itse kohtaamaan niin henkistä kuin fyysistä väkivaltaa koko alakoulun ajan.

Löfmanin mukaan hän ja hänen vanhempansa yrittivät puuttua väkivaltaan tapaamalla koulun henkilökuntaa, mutta tämä ei auttanut.

– Väkivalta oli fyysistä ja henkistä, ja jatkui koko alakoulun ajan, Löfman sanoo IL:lle.

IL:n mukaan kiusaamisesta ei ole jäänyt dokumentaatiota koulun puolesta. Löfmanin mukaan kiusaamisen ja väkivalta loppuivat vasta yläkouluun siirryttäessä, kun Löfman pääsi uuteen luokkaan.

Koskelan surman tultua julkisuuteen Löfman kertoo puhuneensa kokemuksistaan entisten koulutovereidensa kanssa. Myös nämä kokevat Löfmanin mukaan, ettei koulu puuttunut ongelmiin.

– Kuten eräs kaverini sanoi: Tuntui, että koulussa ummistettiin silmät kiusaamiselta, Löfman sanoo IL:lle.

Käpylän peruskoulun ongelmat ovat olleet viranomaisten tiedossa pitkään. Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki kouluun tarkastuksen 2015. Ylen uutiset kertoi aiemmin tarkastuksen pohjalta tehdystä raportista, jonka mukaan koulun ongelmat voivat täyttää terveydelle haitallisen, vaaraa aiheuttavan häirinnän tunnusmerkit.

Poliisi selvittää parhaillaan muun muassa, miten väkivaltaan ja kiusaamiseen on Käpylän peruskoulussa puututtu. Ylen uutisten mukaan poliisi selvittää samalla myös sitä, miten koulun erityisopetus on järjestelty.

Koulun rehtori ei ole halunnut kommentoida tapausta, koska poliisin selvitys on kesken.