Myanmarin juntta julisti poikkeustilan kahteen Yangonin esikaupunkiin

Sotilasjuntta kaappasi vallan Myanmarissa helmikuun alussa. Sen jälkeen maassa on ollut jatkuvia mielenosoituksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarissa vallan kaapanneet sotilaat ovat julistaneet poikkeustilan kahteen maan suurimman kaupungin Yangonin esikaupunkiin, valtiollinen media kertoo. Poikkeustila koskee Hlaing Tharyaria ja Shwepyithaa Yangonin länsi- ja pohjoispuolella. Ne ovat maan teollisuuskeskuksia ja täynnä muun muassa vaatetehtaita.

Juntta ilmoitti poikkeustilasta sen jälkeen, kun turvallisuusjoukot olivat tappaneet ainakin 15 mielenosoittajaa näissä esikaupungeissa. Kaikkiaan mielenosoittajia kuoli sunnuntaina 18. Uhriluvun uskotaan vielä kasvavan.

Levottomuuksien aikana poltettiin muun muassa viisi tehdasta, joista osa oli kiinalaisomisteisia. Sen jälkeen Kiinan paikallinen lähetystö tuomitsi tuhotyöt ja vaati Myanmarin poliisia suojaamaan kiinalaisia yrityksiä ja ihmisiä.

Kaikkiaan yli 80 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan demokraattisesti valitulta hallitukselta ja vangitsivat muun muassa Aung San Suu Kyin.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut