Kiinan höllentää maahanpääsyä, kiinalaisella koronarokotteella rokotetut voivat saada viisumin

Viisumin voi saada työ- tai liikematkaa varten sekä "humanitaarista syistä", mikä tarkoittaa esimerkiksi perheenjäsenen tapaamista. Kuvassa ihmisiä pyöräilemässä Pekingissä 4. maaliskuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiina höllentää tiukkoja maahantulorajoituksiaan. Muun muassa Yhdysvalloista, Intiasta ja Pakistanista tulevat voivat hakea viisumia, jos heidät on ennen maahantuloa rokotettu kiinalaisella koronarokotteella.

Rokotuksesta huolimatta tulijat joutuvat Kiinassa jopa kolmen viikon karanteeniin.

Viisumin voi saada työ- tai liikematkaa varten sekä "humanitaarista syistä", mikä tarkoittaa esimerkiksi perheenjäsenen tapaamista.

Kiina on toistaiseksi hyväksynyt käyttöön neljä koronarokotetta, jotka kaikki ovat kiinalaisvalmisteisia. Kiinalaisrokotteita on viety myös ulkomaille, muun muassa Turkkiin, Indonesiaan ja Kambodzhaan.

Kiinalaisrokotteiden hyväksymistä käyttöön hidastaa se, ettei testituloksia ole laajasti julkaistu ulkomailla vertaisarviointia varten.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut