Asukkaat pakenevat väkivaltaa Myanmarin suurimmasta kaupungista

Juntta on julistanut osaan Yangonia sotatilalain. Kuvassa sotilaita Yangonissa 14. maaliskuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarissa maan suurimman kaupungin Yangonin asukkaat pakenevat sankoin joukoin kaupungista. Osiin kaupunkia on julistettu sotatilalaki, jonka nojalla ihmisiä voidaan tuomita sotilastuomioistuimissa jopa teloitettaviksi.

Mielenosoittajat purkivat aamulla kaduille pystytettyä barrikadeja joksikin aikaa, jotta halukkaat pääsivät lähtemään.

Paikallisen median mukaan tiet olivat aamulla täpösen täynnä ihmisiä, jotka pyrkivät pois kaupungista muun muassa tuk-tukeilla ja moottoripyörillä.

Paikallisten kansalaisjärjestöjen mukaan maanantain verenvuodatuksessa kuoli ainakin 20 ihmistä. Heidän joukossaan oli myös ihmisiä, jotka eivät olleet osallistuneet mielenosoituksiin vaan saaneet surmansa harhaluodeista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tuomitsi tiistaina juntan toimet ja sanoi sen syyllistyvän rauhanomaisten mielenosoittajien raakaan alistamiseen.

Kansalaisjärjestöjen mukaan ainakin 180 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa sen jälkeen, kun juntta kaappasi vallan helmikuun alussa. Tuhansia on otettu kiinni.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut