Uutissuomalainen: Oikeuskansleri puuttui ministeriön lakiesitysehdotukseen kuntavaalien siirtämisestä

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti pyysi varmistamaan lopulliseen lakiesitykseen mahdollisimman selvät ja monipuoliset perustelut sille, miksi esitys kuntavaalien lykkäämisestä on arvioitu tarpeelliseksi. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Oikeuskansleri on puuttunut oikeusministeriön lakiesitysehdotukseen kuntavaalien siirtämisestä, kertoo Uutissuomalainen . Oikeuskansleri Tuomas Pöysti pyysi varmistamaan lopulliseen lakiesitykseen mahdollisimman selvät ja monipuoliset perustelut sille, miksi esitys kuntavaalien lykkäämisestä on arvioitu tarpeelliseksi.

Oikeuskansleri pyysi myös tuomaan lakiesityksessä selvästi esille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronalausunnon ja mallilaskelman oletukset ja rajaukset. THL oli esittänyt matemaattisia malleja, joiden mukaan uusia koronatartuntoja voisi huhtikuun puolivälissä olla 2 600–11 200 päivittäin. THL on korostanut, että laskelmia ei tule lukea kuin piru raamattua, vaan ne ovat matemaattisia tapoja hahmottaa erilaisia mahdollisia kehityskulkuja.

Kuntavaalit on määrä pitää 13. kesäkuuta.

Vaalien siirtäminen kertaluontoisesti on Suomessa poikkeuksellista. Edelliset kokemukset ovat sotavuosilta.

--

Korjattu klo 15.50 kolmannen kappaleen muotoilua täsmällisemmäksi

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut