HS-gallup: Perussuomalaiset kasvatti eroa SDP:hen, myös keskustan suosio nousussa

Perussuomalaisia äänestäisi nyt 21,5 prosenttia suomalaisista. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvattiin eduskunnan täysistunnossa tiistaina. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue perussuomalaiset on edelleen maan suosituin puolue ja sen ero toisena olevaan pääministeripuolue SDP:hen kasvaa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidemittaus.

Viime kuussa puolueet olivat lähes tasoissa, mutta nyt eroa on PS:n hyväksi prosenttiyksikön verran. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 21,5 prosenttia suomalaisista, SDP:tä 20,5 prosenttia.

PS:n lisäksi kannatustaan nosti viime kuusta keskusta, jonka suosio harppasi 0,8 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,8. Keskustan edellä on oppositiossa vaikuttava kokoomus 16,0 prosentin kannatuksella.

Kyselyn tehneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela arvioi HS:lle, että SDP:n suosion heikkenemiseen on voinut vaikuttaa huononeva koronatilanne. Perussuomalaiset puolestaan ovat onnistuneet välttämään kohuja ja yksittäisten jäsenten irtiottoja.

– Voi olla, että moni ajattelee sen olevan nyt salonkikelpoisempi puolue kuin vielä vähän aikaa sitten, Nurmela pohtii HS:n jutussa.

Hallituksen muiden puolueiden kannatus on lähes ennallaan. Vihreät on 9,8 prosentissa, vasemmistoliitto 7,3 prosentissa ja RKP:n 4,4 prosentissa.

KD:n kannatus on mittauksen mukaan 3,7 ja nyt-liikkeen 2,6 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 2 462 ihmistä helmikuun puolivälin ja maaliskuun puolivälin välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut