Kolmekymppinen porilaisnainen on vangittu epäiltynä yli kolme vuotta kestäneestä törkeästä vapaudenriistosta

Nainen vangittiin Satakunnan käräjäoikeudessa. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Satakunnan käräjäoikeus on tänään vanginnut 30-vuotiaan naisen epäiltynä yli kolme vuotta kestäneestä törkeästä vapaudenriistosta Porissa. Epäilty vapaudenriisto on käräjäoikeuden julkisten tietojen mukaan alkanut kesällä 2017 ja kestänyt syksyyn 2020.

Naista epäillään myös vuosia kestäneistä väkivaltarikoksista. Vangitsemisen perusteena on epäilty törkeä pahoinpitely ja kaksi pahoinpitelyä vuosien 2017–2019 välillä. Lisäksi naista epäillään laittomasta uhkauksesta.

STT:n tavoittama jutun tutkinnanjohtaja ei kommentoi esitutkintaa.

Vapaudenriistolla tarkoitetaan tekoa, jossa tekijä sulkee toisen ihmisen sisälle, sitoo, kuljettaa johonkin tai muulla tavoin riistää tämän liikkumisvapauden. Törkeäksi teko voidaan katsoa, jos teko kestää yli kolme vuorokautta, jos sillä aiheutetaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle taikka jos vapaudenriistossa käytetään erityistä julmuutta tai vakavan väkivallan uhkaa. Näiden lisäksi teon pitää olla kokonaisuutena törkeä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut