Virolaistutkija sai vankeustuomion Kiinalle vakoilemisesta

STT–AFP-BNS

Virossa meritutkija on tuomittu kolmen vuoden vankeusrangaistukseen Kiinalle vakoilemisesta. Kyse on Viron ensimmäisestä vakoilutapauksesta, joka ei liity Venäjään.

Mediassa julkaistusta päätöksestä selviää, että mies tuomittiin vakoilusta ja kuulumisesta perustuslain vastaisiin organisaatioihin, joiden tarkoitus on toimia Viroa vastaan.

Tarmo Kouts, 57, on oseanografian alalla tunnettu tutkija. Vuosina 2006–2014 hän oli puolustusministeriön tiedekomitean jäsen, ja vuosina 2006–2012 hän oli mukana sotilasliitto Naton meritutkimuskeskuksessa, joka tunnetaan nykyään lyhenteellä CMRE.

Viron suojelupoliisin edustaja on kertonut medioille, ettei tuomittu ollut vielä paljastanut Naton tai valtionsalaisuuksia ennen pidätystään viime syyskuussa.

Vankeustuomion lisäksi oikeus takavarikoi Koutsilta noin 17 000 euroa.

Toinenkin ihminen on otettu kiinni, mutta oikeus ei ole vielä antanut päätöstä hänen asiassaan.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut