Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Kevätpäiväntasaus tuo räntää ja lunta – ensi viikolla luvassa lämpimiä päiviä

Tämän vuoden kevätpäiväntasaus osuu lauantaille, mutta kevätsäitä saadaan suurimmassa osassa maata vielä odottaa ensi viikon puolelle.

Lämmin ilmavirtaus saapuu lännestä ja länsirannikolla noustaan lauantaina iltapäivällä jopa viisi astetta plussan puolelle. Lämpöasteita riittää vielä Lapin länsiosiin asti.

– Kylmemmällä puolella ollaan aika laajasti nollan tuntumassa tai pakkasen puolella, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Idässä ja etelärannikolle on luvassa lumisadetta. Sunnuntaina maahan saadaan pieni matalapaineen osakeskus, joka tuo myrskyisiä tuulia maan länsiosaan ja merialueille.

– Maanantaina on vielä itä–länsi-jakauma. Idässä ollaan vielä pakkasen puolella ja lännessä on viitisen astetta plussaa.

Tiistaista eteenpäin voimistuu läntinen ilmavirtaus koko maassa. Lämpötilat voivat tiistaista eteenpäin nousta länsiosissa jopa kymmeneen asteen tienoille.

– Siitä eteenpäin alkavat kyllä hiihtokelit huononemaan selvästi, vaikka yöpakkasia vielä on, Bergman sanoi.

Maanantaista eteenpäin lämpötilat nousevat Helsinki–Vaasa-linjalla vuodenaikaan nähden tavallista korkeammiksi.