20 vuotta sitten havaittu asteroidi ohittaa Maan alkuillasta

20 vuotta sitten havaittu, halkaisijaltaan 900-metrinen asteroidi 2001 FO32 ohittaa Maan tänään alkuillasta kello 18 jälkeen. Asteroidi kulkee lähimmillään Maan ohi noin kahden miljoonan kilometrin päässä, kertoo Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa verkkosivuillaan .

Etäisyys on hieman yli viisi kertaa Maan ja Kuun välimatka.

– Sellaista mahdollisuutta ei ole, että asteroidi tulisi kahta miljoonaa kilometriä lähemmäksi Maata, Nasan asteroiditutkimusta johtava Paul Chodas vakuuttaa.

Tähtitieteen termein arvioituna etäisyys on kuitenkin pieni ja siksi asteroidi on arvioitu "potentiaalisesti vaara aiheuttavaksi asteroidiksi". Asteroidin arvioidaan ohittavan Maan 124 000 kilometrin tuntivauhdilla. Se on nopeammin kuin suurin osa Maan ohittavista asteroideista. Nasan mukaan syy asteroidin epätavallisen nopeaan vauhtiin on sen poikkeava kiertorata. Asteroidin kiertorata vie sen lähemmäksi aurinkoa kuin Merkurius ja kaksi kertaa kauemmaksi auringosta kuin Mars.

Seuraavan kerran asteroidi 2001 FO32 tulee lähelle Maata vuonna 2052, jolloin etäisyyden on arvioitu olevan 2,8 miljoonaa kilometriä eli seitsemän kertaa Maan ja Kuun välimatka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut