Suomessa raportoitu 430 uutta koronavirustartuntaa

STT on alkanut käyttää kahden viikon tartuntaluvuissa THL:n raportointiviiveet huomioivaa laskentatapaa päivittäin raportoiduista luvuista lasketun sijaan. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu tänään 430 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu kolme. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 808.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 306 ihmistä. Heistä 55 on tehohoidossa.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 414 tartuntaa, mikä on 1 157 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

STT on siirtynyt käyttämään THL:n raportointiviiveet huomioon ottavaa laskentatapaa kahden viikon tartuntaluvuissa aiemman päivittäin raportoiduista luvuista lasketun tartuntamäärän sijaan. Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt noin 731 500 ihmistä. Rokotettujen määrä on lisääntynyt eilisestä reilulla 1 600:lla.

Rokotteen toisen annoksen on saanut runsaat 87 100 ihmistä. Heidän määränsä on pysynyt samana eilisestä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt yli 13 prosenttia suomalaisista.

STT on muuttanut käytäntöään myös rokotelukujen uutisoinnin suhteen. STT on alkanut käyttää vain edelleen elossa olevat rokotetut huomioivaa lukua annettujen rokoteannosten määrissä. Luku on vertailukelpoinen rokotekattavuuden kanssa.

Ilmaantuvuusluku pienin Pohjois-Karjalassa

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on noin 170 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku lähes 343 on ylivoimaisesti suurin. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 260 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Pienin ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin noin 19 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 72 073.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut