Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksassa koronarajoituksia jatketaan todennäköisesti huhtikuuhun asti – asiakirjaluonnoksessa varoitetaan terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormittumisesta

Saksassa viranomaiset aikovat jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia huhtikuulle saakka, selviää uutistoimisto AFP:n näkemästä asiakirjaluonnoksesta.

Maanantain strategiakokouksessa piti alun perin päättää rajoitusten keventämisestä, mutta huonona jatkunut epidemiatilanne voikin tuoda tiukemmat rajoitukset takaisin. Kokoukseen osallistuvat osavaltioiden johtajat ja Saksan liittokansleri Angela Merkel. Tiukemmat rajoitukset koskisivat muun muassa helmikuun lopussa avattujen koulujen sulkemista ja kauppojen kiinni laittamista.

– Ilman huomattavia rajoitustoimia uusien koronatapausten määrä kasvaa niin suureksi, että terveydenhuoltojärjestelmä on vaarassa ylikuormittua huhtikuuhun mennessä, asiakirjaluonnoksessa todetaan.

Merkel olisi halunnut tiukempia rajoituksia

Muita esillä olevia rajoituksia ovat esimerkiksi etätyövaatimuksen jatkaminen huhtikuun 18. päivään asti. Alun perin vaatimuksen piti päättyä maaliskuun 28. päivä. Lisäksi työnantajien täytyy tarjota vähintään kaksi koronavirustestiä viikossa niille työntekijöille, jotka eivät voi tehdä töitään etänä.

Merkelin kerrotaan pettyneen nyt käsiteltyihin rajoituksiin. Hänen kerrotaan halunneen ottaa käyttöön tiukempia rajoituksia.

Tulevaa pääsiäissesongin ulkomaanmatkailua silmällä pitäen luonnoksessa esitetään, että ulkomaille suuntaavat ihmiset testattaisiin ja heidät määrättäisiin karanteeniin, kun he ovat palanneet Saksaan. Jotkin osavaltiotason päättäjät ovat kuitenkin kritisoineet sitä, että ulkomaille matkustaminen sallitaan tilanteessa, jossa ihmiset eivät voi edes matkustaa oman osavaltionsa sisällä.

Saksassa todettiin maanantaina yli 7 700 uutta koronavirustapausta ja 50 virukseen liittyvää kuolemaa. Merkel ja osavaltioiden johtajat päättivät viime tapaamisessaan, että rajoituksia kiristetään, jos taudin ilmaantuvuus pysyy yli sadan kolme päivää putkeen. Taudin ilmaantuvuus maassa oli maanantaina yli 107 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen seitsemän vuorokauden aikana. Ilmaantuvuus oli yli sadan myös viikonloppuna.