Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa pidentää koronarajoituksiaan, Merkel kuvailee tilannetta erittäin vakavaksi

Saksassa osittaista koronasulkua jatketaan yli huhtikuun puolivälin. Lisäksi maassa otetaan käyttöön tiukempi koronasulku pääsiäiseksi.

Asiasta kertoi liittokansleri Angela Merkel yöllä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Brittilehti Guardianin mukaan maanantaina alkanut Merkelin ja osavaltioiden johdon koronastrategiakokous jatkui pitkälle yöhön.

Uutistoimisto AFP:n mukaan pääsiäisen tiukka koronasulku alkaa Saksassa torstaina 1. huhtikuuta ja jatkuu seuraavaan maanantaihin. Viiden päivän aikana kiinni ovat esimerkiksi lähes kaikki kaupat. Uskonnolliset tilaisuudet kehotetaan siirtämään verkkoon. Ruokakaupat saavat olla auki.

Merkel kuvaili maan koronatilannetta erittäin vakavaksi. Hän sanoi AFP:n mukaan, että koronatapausten määrä nousee jyrkästi ja että tehohoitopaikat ovat täyttymässä. Saksassa jyllää nyt erityisesti koronaviruksen brittimuunnos.

– Olemme uudessa pandemiassa, Merkel vertasi.

Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder puolestaan kommentoi Guardianin mukaan, että käynnissä on mahdollisesti pandemian vaarallisin vaihe.

"Painamme todellakin hätäjarrua"

Saksa oli jo ehtinyt alkaa luopua tiukimmista rajoituksista. Helmikuussa oppilaat pääsivät kouluihin, maaliskuussa ovensa saivat avata kampaamot ja osa kaupoista. Nousseet koronaluvut pakottivat päättäjät kuitenkin takaisin neuvottelupöytään.

Noin 83 miljoonan asukkaan Saksassa kirjattiin maanantaina noin 7 700 uutta korotartuntaa. Ilmaantuvuusluku eli tapausten määrä sataa tuhatta ihmistä kohden nousi yli 107:ään. Saksassa on Guardianin mukaan määritelty, että mikäli ilmaantuvuusluku nousee ylin sadan, maan tehohoitoyksiköiden kapasiteetti uhkaa loppua.

– Painamme todellakin hätäjarrua, Merkel kuvaili.

Neuvotteluja uusista rajoituksista kuvailtiin kuitenkin vaikeiksi, mistä osaltaan kertoi tapaamisen pitkittynyt kesto.