Tornion elokuisesta räjähdyksestä syytteet kahdelle – yksiselitteistä motiivia ei selvillä vieläkään

Räjähdys tapahtui elokuisena yönä Aarnintiellä. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

Maria Rosvall / STT

Tornion elokuisesta räjähdyksestä on nostettu syytteet kahta miestä vastaan, Syyttäjälaitos tiedotti keskiviikkona.

Räjähde vahingoitti Rajavartiolaitoksen tunnuksetonta vuokra-autoa yöllä 4. elokuuta Aarnintiellä. Auton perä vaurioitui, mutta henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Toista miestä syytetään tuhotyöstä ja toista tuhotyöstä ja räjähderikoksesta. Syyttäjän mukaan teolle ei ole saatu selville yhtä yksiselitteistä motiivia.

– Esitutkinnassa ja syyteharkinnassa on pyritty selvittämään erityisesti tekoon johtaneita vaikuttimia. Yhtä yksiselitteistä vaikutinta ei ole toistaiseksi noussut esille. Vaikuttimien selvittämistä jatketaan aikanaan järjestettävässä käräjäoikeuden pääkäsittelyssä, Syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrottiin.

Syyttäjän mukaan molemmat syytetyt ovat osin kiistäneet syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin tekoihin. Asia käsitellään aikanaan Lapin käräjäoikeudessa.

Miehet entuudestaan poliisille tuttuja

Epäillyistä toinen on parikymppinen ja toinen nelikymppinen. Poliisi on kertonut, että he ovat poliisille ennestään tuttuja.

Keskusrikospoliisi (KRP) on epäillyt, että Rajavartiolaitoksen auto oli miesten tietoinen kohde. Esitutkinnassa motiivi jäi kuitenkin hämärän peittoon, eikä esimerkiksi suoranaista yhteyttä epäiltyjen ja Rajavartiolaitoksen välillä tullut ilmi.

– Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksesta epäillyllä on ollut tiedossa, että kohteena ollut auto on Rajavartiolaitoksen käyttämä henkilöpakettiauto. Esitutkinnassa teon suunnitelmallisuutta, motiivia ja sitä, miksi kohteeksi valikoitui Rajavartiolaitoksen käyttämä auto, selvitettiin erittäin laajasti. Epäillyt eivät kuitenkaan halunneet avata kaikkia asioita esitutkinnassa, poliisi sanoi marraskuussa esitutkinnan valmistuttua.

Myöskään räjähteen alkuperää ei saatu selville esitutkinnassa. Poliisin mukaan räjähde oli pienehkö ja tyypiltään louhintaräjähdettä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut