VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson siirtyy monialayhtiö Aspon johtoon

Rolf Jansson on ollut VR Groupin toimitusjohtajana vuonna 2016 lähtien. VR:n hallitus aloittaa uuden toimitusjohtajan hakuprosessin heti. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Valtionyhtiö VR Groupin toimitusjohtaja vaihtuu.

Nykyinen toimitusjohtaja Rolf Jansson siirtyy monialayhtiö Aspon toimitusjohtajaksi. Jansson lopettaa VR:llä uuden johtajan tultua valituksi tai viimeistään kuuden kuukauden siirtymäajan jälkeen. Hän aloittaa Aspon johdossa viimeistään lokakuun alussa.

VR kertoo, että yhtiön hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin heti.

Jansson aloitti VR:n toimitusjohtajana vuonna 2016. Hän on toiminut yhtiön palveluksessa erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä vuodesta 2009.

– Yhteinen matkamme asiakaskokemuksen parantamiseksi ja yhtiömme kilpailukyvyn kehittämiseksi niin raiteilla kuin maanteilläkin on ollut tuloksellinen. Siirryn hyvillä mielin uuteen tehtävään, kun tiedän, että VR:llä on hyvät edellytykset menestyä jatkossakin, Jansson sanoo junayhtiön tiedotteessa.

VR:n hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén kiittää Janssonia konsernin kehittämiseksi tehdystä työstä. Aspon hallituksen puheenjohtaja Gustav Nyberg puolestaan arvostaa Janssonin liiketoimintaosaamista ja laaja-alaista johtamiskokemusta.

– Hänellä on myös Aspon liiketoimintojen kannalta tärkeää ymmärrystä sekä logistiikasta että itämarkkinoista, Nyberg sanoo tiedotteessa.

Aspon nykyinen toimitusjohtaja Aki Ojanen jatkaa konsernin toimitusjohtajana ja tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana siihen asti, kunnes Jansson aloittaa tehtävässä. Ojanen siirtyy eläkkeelle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut