Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Egyptin junaturman syynä saattoi olla matkustajien hätäjarrujen käyttö

Egyptin tuhoisan junaturman syynä saattoi olla se, että toistaiseksi tuntemattomasta syystä useissa vaunuissa vedettiin hätäjarruista, kertovat maan rautatieviranomaiset.

Ainakin 32 ihmistä kuoli ja 66 loukkaantui, kun Luxorin ja Aleksandrian välillä liikennöivä juna törmäsi Kairon ja Aswanin välillä kulkevaan junaan Tahtan piirikunnassa Sohagissa maan eteläosassa, vajaat 500 kilometriä etelään maan pääkaupungista Kairosta perjantaina.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi ilmoitti heti onnettomuuden jälkeen, että turman mahdollisille aiheuttajille on luvassa kova rangaistus.

– Jos tämän tuhoisan onnettomuuden takana on korruptio, välinpitämättömyys tai jokin vastaava, luvassa on pelotteena toimiva kova rangaistus, joka pannaan toimeen viipymättä ja poikkeuksetta, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Vaunuja syöksyi turmassa kiskoilta, ja ainakin kaksi vaunua kääntyi kokonaan ympäri. Maan terveysministeri Hala Zayed matkusti Sohagiin, ja viranomaiset avasivat tutkinnan onnettomuuden syistä.

Tuhoisat junaturmat ovat olleet verrattain tavallisia Egyptissä, sillä raideverkoston ylläpito ja kaluston huolto ovat huonolla tolalla.

Yksi tuhoisimmista turmista sattui vuonna 2002, kun 373 ihmistä kuoli täpötäyden junan sytyttyä tuleen Kairon eteläpuolella.

Toissa vuoden helmikuussa juna syöksyi raiteilta Kairossa ja syttyi tuleen yhdellä kaupungin rautatieasemista. Turman seurauksena maan liikenneministeri erosi.