Eduskunnan kansliatoimikunta: Prosessi käyntiin VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämiseksi

Puhemies Anu Vehviläinen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 19. maaliskuuta 2021. Jussi Nukari / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Eduskunnan kansliatoimikunta on päättänyt käynnistää Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virastapidättämistä koskevan prosessin. Puhemies Anu Vehviläisen mukaan Yli-Viikarille on varattava riittävä aika hänen oman vastineensa valmistelulle.

Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on tiedotusvälineiden tavattavissa.

Tilaisuutta voi seurata suorana yllä olevasta kuvakkeesta.

Vehviläisen mukaan pääjohtajan toiminta on heikentänyt merkittävästi VTV:n uskottavuutta julkisten varojen ylimpänä valvojana. Hän myös totesi, että tieto Yli-Viikarin kauneushoitopalvelujen käyttämisestä aiheutti prosessin käynnistämisen.

Vehviläinen kiittelee median valppautta epäselvyyksien paljastamisessa. Vehviläisen mukaan virastapidättämisen tavoitteena on muun muassa työrauhan saavuttaminen.

Vehviläinen on huomannut myös, että Yli-Viikarin toiminta on kuohuttanut kansalaisia. Pääjohtajan sijaista ei ole vielä määritelty.

Varsinaisesta virasta erottamisesta päättää eduskunnan täysistunto, jos irtisanomiseen päädytään. Yksi valmistelva taho asialle voisi olla eduskunnan tarkastusvaliokunta, arvioi eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut