Suomen väkiluku kasvoi viime vuonna 0,2 prosentilla

Suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvien määrä väheni lähes 12 000 hengellä samaan aikaan kun vieraskielisten määrä kasvoi hieman yli 20 000 hengellä. KIMMO MÄNTYLÄ / LEHTIKUVA

STT

Suomen virallinen väkiluku oli viime vuoden lopussa 5 533 793, käy ilmi Tilastokeskuksen väestörakennetilastosta.

Suomen väkiluku kasvoi viime vuonna 0,2 prosenttia 8 501 henkilöllä.

Väkiluvun kasvua ylläpitivät ennen muuta vieraskieliset. Suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvien määrä väheni lähes 12 000 hengellä samaan aikaan kun vieraskielisten määrä kasvoi hieman yli 20 000 hengellä.

Suomessa asui vakituisesti viime vuoden lopussa lähes 433 000 äidinkieleltään vieraskielistä henkilöä. Vieraskielisten osuus koko väestöstä on kahdeksan prosenttia. Suurin vieraskielisten ryhmä oli äidinkieleltään venäjää puhuvat, joita oli hieman yli 84 000. Seuraavaksi eniten oli viroa puhuvia, joita oli lähes 50 000 ja arabiaa puhuvat, joita oli hieman yli 34 000.

Uudellamaalla suhteellisesti eniten vieraskielisiä

Maakunnittain tarkasteltuna vieraskielisten osuus oli korkein Uudenmaan maakunnassa, missä heitä oli 15 prosenttia väestöstä. Pienin vieraskielisten osuus oli Etelä-Pohjanmaalla, missä heitä oli kaksi prosenttia väestöstä.

Kunnittain tarkasteltuna vieraskielisten osuus väestöstä oli korkein Vantaalla, missä heitä oli 22 prosenttia väestöstä. Espoossa vieraskielisten osuus oli 19 prosenttia. Närpiössä ja Helsingissä vieraskielisten osuus oli 17 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut