Koronakoirat Kosti ja Rele haistelevat maskeja 400 hengen rakennustyömaalla: "On herättänyt suurta mielenkiintoa"

Rakennusliike SRV on pestannut kaksi koiraa tunnistamaan koronatartuntoja. Kokeilu toteutetaan Helsingissä Siltasairaalan työmaalla, jossa koronakoirat tuodaan ensi kertaa Suomessa suoraan työmaalle.

8-vuotias Kosti ja 5-vuotias Rele ovat tehneet jo ansiokkaan uran muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Helsingin yliopistolla.

Työmaakokeilussa koronakoirat haistelevat käytettyjä kasvomaskeja. Koira tekee maskista hajuerottelun ja etsii viitteitä koronaviruksesta.

Jos koira tunnistaa koronaviruksen, ohjataan kyseinen henkilö laboratoriotesteihin. SRV:n kumppani on Polarscent Oy, joka tarjoaa koirien hajuerottelukykyyn perustuvia testipalveluita.

Siltasairaalan työmaalla Meilahdessa työskentelee parhaillaan noin 400 henkilöä. Työmaalla on maskipakko.

– Pilotti on otettu vastaan työmaalla todella hyvin, ja koiratestaus on herättänyt suurta mielenkiintoa. On hienoa, jos pystyisimme koirien avulla tunnistamaan oireettomia tartuntoja ja ennaltaehkäisemään tartunnan leviämistä, kertoo tiedotteessa SRV:n turvallisuuspäällikkö Aleksi Auer.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut