THL: Suomessa on annettu nyt yli miljoona annosta koronarokotetta, rokotustahdin odotetaan kiihtyvän kesää kohti – uusia koronatartuntoja todettu 654, kahden viikon tartuntamäärät laskeneet

Suomessa on todettu tänään 654 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Suomessa on annettu nyt yli miljoona annosta koronarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvasi asiaa Twitterissä upeaksi uutiseksi.

– Tämä on hyvä uutinen, sillä jo yksi annos mitä tahansa Suomessa käytettävää koronarokotetta antaa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan, kommentoi puolestaan THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tiedotteessa.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt yli 927 600 suomalaista. Toisen annoksen on saanut 88 855 suomalaista.

Rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on noussut 16,7 prosenttiin. Toisen annoksen osalta kattavuus on 1,6 prosenttia.

Rokotustahdin odotetaan kiihtyvän kesän lähestyessä. THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo tiedotteessa, että kaikissa kunnissa pystytään nostamaan rokottamiskapasiteettia, kunhan rokotteita saapuu Suomeen suurempia määriä.

Seuraavien kolmen viikon aikana rokotteita on tulossa Suomeen noin 200 000 annosta joka viikko.

THL:n mukaan Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronavirukseen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi yhteensä 264 ihmistä, joista 52 on tehohoidossa.

Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyjä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu 846 kappaletta.

THL: Suomessa on todettu 654 uutta koronavirustartuntaa

THL kertoi aiemmin, että Suomessa on todettu tänään 654 uutta koronatartuntaa.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 8 613, mikä on 799 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomessa raportoitu yhteensä 78 106.

Koronatartuntojen valtakunnallinen ilmaantuvuus on maltillisessa laskussa. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatartuntojen määrää sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon tarkastelujaksolla.

Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on koko maan tasolla yli 155 tartuntaa viimeisen kahden viikon ajalta. Edeltävällä kahden viikon tarkastelujaksolla ilmaantuvuus oli noin 170.

THL:n mukaan ilmaantuvuusluvussa on suuria alueellisia eroja. Suomen korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella, 305. Husin alueella ilmaantuvuus on kuitenkin kahden viikon tarkastelujaksolla hienoisessa laskussa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella luku on noin 241.

Vaasassa yo-kirjoituksiin osallistuneita määrätään karanteeniin

Vaasassa lyseon lukion yo-kirjoituksiin osallistuneita oppilaita määrätään karanteeniin, kertoo Vaasan kaupunki.

Yhdellä kirjoituksiin 24. ja 26. maaliskuuta osallistuneella oppilaalla on todettu koronatartunta. Kaupungin mukaan kirjoituksissa on noudatettu THL:n ja YTL:n ohjeita, pidetty turvavälejä ja käytetty maskeja. Kaikki samassa salissa kirjoittaneet tullaan kuitenkin määräämään karanteeniin varotoimenpiteenä. Altistuneihin on jo oltu koululta yhteydessä.

Muun koulun toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut