Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liput liehuvat puolitangossa, kun Taiwan suree ainakin 50 ihmishenkeä vaatinutta junaturmaa

Taiwanissa koko maa suree perjantaista junaturmaa, jossa kuoli ainakin 50 ihmistä. Maan sisäministeriö on määrännyt liput puolitankoon kolmeksi päiväksi.

Turman aiheuttaneen lava-auton kuljettaja on vapautettu takuita vastaan sen jälkeen, kun syyttäjät kuulustelivat häntä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on läheisen työmaan johtaja, jonka epäillään kytkeneen auton jarrun huonosti. Tällöin auto oli valunut kiskoille, ja täpötäysi juna törmäsi siihen.

Junassa kerrotaan olleen lähes 500 matkustajaa. Onnettomuus on pahin junaturma Taiwanin saarella sitten 1940-luvun.

Sairaalahoitoon vietiin yli 175 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Eniten matkustajia kuoli junan ensimmäisessä vaunussa, joka tuhoutui pahoin.

– Näin ruumiita ja ruumiinosia kaikkialla ympärilläni, se oli hirvittävää. Ihmiset ovat hauraita, ja heidän elämänsä loppuivat yhtäkkiä, itsensä Lo-sukunimellä esitellyt matkustaja sanoi Apple Daily -sanomalehdelle.

Tuhoutuneita junanvaunuja alettiin lauantaina siirtää pois tunnelista. Pelastajien mukaan niiden sisällä saattaa yhä olla kuolleita matkustajia. On myös mahdollista, että tiedossa olevien kuolleiden määrä vielä kasvaa, koska kaikkia löydettyjä ruumiinosia ei ole vielä tunnistettu.

Juna oli täynnä juhlapyhän vuoksi

Presidentti Tsai Ing-wen vieraili loukkaantuneiden luona Hualienin sairaaloissa.

– Valtionhallinto tekee kaikkensa hallitakseen tämän katastrofin vaikutuksia, jotta kuolleet voivat levätä rauhassa ja loukkaantuneet voivat parantua nopeasti, hän sanoi.

Onnettomuus tapahtui hautojenlakaisujuhlan alussa. Kyseessä on pitkä pyhäviikonloppu, jolloin tiet ja rautatiet ovat täynnä kotikyliinsä palaavia ihmisiä, jotka tulevat siistimään esivanhempiensa hautoja.

Turmajunakin oli niin täynnä, että osa ihmisistä joutui seisomaan junan käytävillä.

Lähteenä myös AFP